Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. nl.wikipedia.org › wiki › IslamIslam - Wikipedia

    De islam (Arabisch: اسلام (islām) of الإسلام (al-islām), Nederlands: onderwerping of overgave [aan God]) is een monotheïstische godsdienst en een van de drie grote (re) zogenoemde abrahamitische religies.

  2. De islam is een van de wereldreligies die in Nederland vertegenwoordigd zijn. De islam bestaat uit twee hoofdstromingen die ook in Nederland aanwezig zijn: soennisme en sjiisme. De grote meerderheid van de islamieten in Nederland behoort tot de soennitische stroming.

  3. verbergen. De geschiedenis van de islam vangt volgens de Hadith aan op het moment dat Mohammed een openbaring van God kreeg. De islam verspreidde zich vanaf 610 over de wereld. Het is met ruim 1,6 miljard aanhangers de op een na grootste wereldreligie. Zie ook het artikel Beknopte chronologie van de islam.

  4. Islam is the second largest religion in the Netherlands, after Christianity, and is practised by 5% of the population according to 2018 estimates. [2] The majority of Muslims in the Netherlands belong to the Sunni denomination. [3] Many reside in the country's four major cities: Amsterdam, Rotterdam, The Hague and Utrecht.

  5. 3 dni temu · Ontdek de oorsprong en betekenis van de Islam in dit diepgaande overzicht. Leer belangrijke concepten en de rol in de moderne wereld.

  6. nds-nl.wikipedia.org › wiki › IslamIslam - Wikipedia

    De islam is ien van de drie monotheïstische wereldgodsdiensten. Et Arabische woord islam betekent letterlik overgave of onderwarping (an God of Allah) en wiest op et principe dat een anhanger van de islam (een moslim) him overgeft aan Gods wil en wetten.

  7. 12 cze 2024 · In het kort. De islam is de jongste van alle wereldreligies en komt op in de zevende eeuw in het huidige Saoedi-Arabië. Moslims geloven dat Allah de enige ware God is en dat Mohammed zijn profeet is. Ze menen dat het woord van Allah letterlijk is opgeschreven in hun heilige boek, de Koran.

  1. Ludzie szukają również