Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Principiul de funcționare al transformatorului are la bază fenomenul de inducție electromagnetică. Când aplicăm bobinei primare o tensiune alternativă u 1 (de valoare efectivă U 1), în primar apare un curent i 1 (de valoare efectivă I 1) care dă naștere unui flux magnetic variabil.

  2. Transformatorul electric - este un aparat static care modifica tensiunea și curentul dintr-un circuit fără a modifica frecvența. Se utilizează in circuitele de curent alternativ . Transformatorul este construit din 2 sisteme principale : 1. sistemul electric 2. sistemul magnetic 1.

  3. Transformatorul este un dispoztiv ce realizeaza transformarea energiei electrice de curent alternativ de la un set de parametri ten- siune-curent la un alt set de parametri tensiune-curent, prin inductie electromagnetica. Din punct de vedere constructiv, transformatorul este un ansam-

  4. Transformatorul electric este un aparat static cu doua sau mai multe infasurari , cuplate magnetic, cu ajutorul caruia se transforma parametrii electrici (tensiunea si curentul) ai puterii electrice in curent alternativ, frecventa ramanand neschimbata.

  5. Un transformator este un dispozitiv electric static care transferă energie electrică dintr-un circuit (primarul transformatorului) în altul (secundarul transformatorului), funcționând pe baza legii inducției electromagnetice.

  6. Rolul transformatorului. Transformatorul a fost descoperit în anul 1891 de Nikola Tesla. Inventarea transformatoarelor a făcut posibilă transportarea energiei electrice la distanţă, de la centrale la consumatori. În centralele electrice, tensiunea produsă de alternatoare este cuprinsă între 6-20 kV.

  7. Raportul nominal de transformare este dat de raportul dintre tensiunea nominală i cea secundară, la mersul în gol. CurenŃii nominali, primari i secundari, sunt curenŃii de linie care rezultă din valorile nominale ale puterii i ale tensiunilor, definite mai sus.

  1. Ludzie szukają również