Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Radu Gyr (n. 2 martie 1905 la Câmpulung Muscel - d. 29 aprilie 1975, București, pseudonimul literar al lui Radu Demetrescu) a fost un poet, dramaturg, eseist și gazetar român. O bună perioadă a fost asistent universitar la catedra de estetică a profesorului Mihail Dragomirescu.

  2. Atanasie Berzescu: „În Aiud, Radu Gyr a adus pe Iisus în celulă. L-a coborât de pe Cruce și L-a adus alături de noi pe rogojina cu libărci spre îndumnezeirea omului. El era patriarhul și îmbarbătarea deținuților din Aiud. Prin el frumosul și spiritul au continuat să lumineze în beznele adânci”.

  3. Noi nu am avut tinereţe, să spumege viaţă în cupe. Priveam cum din crengi pădureţe. un fruct de otravă se rupe. Nici lauri, nici mîrţ şi nici roze. n-au vrut pentru noi să zâmbească. Tot cerul de-atunci de moloz e ; luceafărul, tânăr de iască. Noi nu am avut Heidelberguri.

  4. Radu Gyr. (1905 - 1975) Ridică-te, Gheorghe, ridică-te, Ioane! Întrebare. Poveste. Îndemn la luptă. A mai murit încă unul. Cântec de leagăn. Leagăn fără cântec.

  5. Poezii de Radu Gyr. Radu Gyr a fost un poet, dramaturg, eseist și gazetar roman. O buna perioada a fost asistent universitar la catedra de estetica a profesorului Mihail Dragomirescu. S-a nascut la 2 martie 1905 in Campulung Muscel.

  6. Radu Gyr (n. 2 martie 1905 la Câmpulung Muscel - d. 29 aprilie 1975, București, pseudonimul literar al lui Radu Demetrescu) a fost un poet, dramaturg, eseist și gazetar român. O bună perioadă a fost asistent universitar la catedra de estetică a profesorului Mihail Dragomirescu.

  7. Alteori se simt ecouri ale poeziei expresioniste (poemul Macelariile). Din acest ciclu (Creion), de inspiratie exclusiv citadina, merita retinute poemele: Maidan, Cheu, toamna si Octombre, pe cheu. Volumul Poeme de razboi (1943) si, mai ales, Balade (1944) indica deopotriva meritele si limitele poetului.

  1. Ludzie szukają również