Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. ro.wikipedia.org › wiki › Jean_PiagetJean Piaget - Wikipedia

    Jean Piaget (Pronunție în franceză: /ʒɑ̃ pjaʒɛ/, pronunțat , n. 9 august 1896, Neuchâtel, cantonul Neuchâtel, Elveția – d. 16 septembrie 1980, Geneva, Geneva, Elveția) a fost un psiholog, biolog, logician și filozof elvețian, cunoscut pentru contribuțiile sale din domeniul epistemologiei și psihologiei dezvoltării.

  2. Jean Piaget a fost un psiholog, biolog, logician și filozof elvețian, cunoscut pentru contribuțiile sale din domeniul epistemologiei și psihologiei dezvoltării.

  3. 21 gru 2023 · Teoria lui Piaget a fost creată de un psiholog elvețian care s-a ocupat de funcțiile cognitive și de dezvoltarea intelectuală a copiilor. Jean Piaget a dezvoltat propria sa periodizare a formării psihicului copilului, al cărei criteriu principal era inteligența.

  4. Teoria lui Piaget conform căreia capacitatea intelectuală este calitativ diferită la vârste diferite și copiii au nevoie de interacțiunea cu mediul înconjurător pentru a câștiga competență intelectuală, a influențat știința educației și psihologia.

  5. 28 sie 2021 · Teoria dezvoltării cognitive a lui Jean Piaget. 28 august 2021 • Gabriela Andriescu • Școala Gimnazială Mircea Sântimbreanu (Bucureşti) • România. Jean Piaget a fost un psiholog elvețian de dezvoltare și epistemolog genetician.

  6. în pofida dimensiunilor ei reduse, " Psihologia inte-ligentei" este o lucrare de sinteză a renumitului savant elveţian Jean Piaget, care expune cu o ri-goare ce tine de gîndirea matematică o teorie inte-grală }i armonioasă asupra principalelor aspecte ale activităţii cognitive a omului.

  7. 1. Stadiul senzorio-motor sau senzoriomotor. Aceasta este prima faza a dezvoltarii cognitive, iar pentru Piaget are loc intre momentul nasterii si aparitia limbajului articulat in propozitii simple (in jur de doi ani). Ceea ce defineste aceasta etapa este obtinerea de cunostinte din interactiunea fizica cu mediul imediat.

  1. Ludzie szukają również