Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. 17 lis 2019 · Erdem, insanın kendini aşma gücüdür. Kendini aşmak, evrensel oluşuma, her an biraz daha artan bir çapta katılmak demektir. İnsanın kendini aşması, sürekli olarak her an artan bilginin ve eylemin gerektirdiği bir zorunluluktur. Erdem, esas olarak üstünlük, mükemmelliktir.

  2. “Aristoteles, “Nikomakhos’a Etik” eserinde “Erdem, akli erdem ve karakter erdemi olmak üzere iki türlüdür. Bilgi, akıl yürütme, erdem gibi akli erdemlerin hem öğrenilmesi hem de geliştirilmesi büyük ölçüde alınan eğitime bağlıdır. Bu nedenle akli erdemler deneyime ve zamana bağlı olarak gelişir.

  3. Erdem, bireyin ahlaki değerler doğrultusunda doğru ve doğru olanı yapmaya olan eğilimini ifade eden bir kavramdır. Erdemler, insanların karakterlerini olumlu yönde etkileyen özelliklerdir ve insanların toplumsal ilişkilerinde, ahlaki değerlerini göstermelerine yardımcı olurlar.

  4. 18 lip 2020 · ERDEM (yun. arete; lat. virtus; fr. vertu; alm. Tugend; ing. virtue) Ahlaki yetkinlik. İyiye yöneliş ve kötüden kaçışın getirdiği ruhsal sağlamlık. Düşüncede ve davranışta iyi niteliklerin bir araya gelmesiyle belirgin ahlaki olgunluk durumu.

  5. www.bilgidunyasi.com › nedir › 11-erdem-nedir11 Erdem Nedir?

    Erdem, toplumda yanlışların ve haksızlıkların önlenmesine yardımcı olan bir değer sistemidir. Erdemli bir kişi, doğruyu ve doğruluğu izlemek için kendini adamıştır. Erdemli davranışlar, dürüstlük, adalet ve merhamet gibi değerler üzerine kurulmuştur ve etik değerleri yansıtmaktadır.

  6. 13 lis 2019 · Erdem, bir amacın gerçekleştirilmesinde kişinin belirli tarzlarda eylemde bulunabilme kapasitesidir. Bu yönüyle erdem sadece ahlaksal alanda ortaya çıkmaz. Örneğin; bir güreşçi için erdem, öncelikle güçlü, kuvvetli ve çevik olmaktır. Bu tür erdemler ahlaksal bir erdem değildir daha çok meziyettir.

  7. Aristoteles’e göre erdem, iki uç arasında dengede olma durumudur. Bu, aşırılık ve eksiklikten uzak durarak orta yolu bulmaktır. Örneğin, cesaret erdemi, korkaklık ve pervasızlık arasındaki dengedir. Aristoteles, erdemleri iki ana kategoriye ayırır: karakter erdemleri ve düşünce erdemleri.

  1. Ludzie szukają również