Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. ro.wikipedia.org › wiki › Ziua_MunciiZiua Muncii - Wikipedia

    1 mai a devenit, în aproape toată lumea, Ziua Internațională a Muncii. Există și excepții, de exemplu Australia, Elveția și Statele Unite, unde 1 mai nu este o sărbătoare oficială. În majoritatea țărilor vest europene, ziua de 1 mai este zi liberă.

  2. 1 maj 2024 · Reducerea normei orare zilnice de lucru stă la originea semnificaţiei zilei de 1 Mai, ca Ziua internaţională a muncitorilor. În anul 1872, circa 100.000 de muncitori din New York, majoritatea din industria construcţiilor, au demonstrat, cerând reducerea timpului de lucru la opt ore.

  3. 1 maj 2023 · Data de 1 mai este cunoscută și ca Ziua Internațională a Muncii, sărbătorită în multe țări, inclusiv în România. Pentru majoritatea țărilor din Europa, inclusiv la noi, 1 Mai – Ziua Muncii este zi libera legală. Află cum a apărut și ce semnificație are 1 Mai – Ziua Muncii.

  4. 1 maj 2024 · Reducerea normei orare zilnice de lucru stă la originea semnificaţiei zilei de 1 Mai, ca Ziua internaţională a muncitorilor. În anul 1872, circa 100.000 de muncitori din New York, majoritatea din industria construcţiilor, au demonstrat, cerând reducerea timpului de lucru la opt ore.

  5. 1 maj 2023 · În anul 1889, Congresul Internațional al Muncii de la Paris a declarat data de 1 Mai ca fiind Ziua Internațională a Muncii, în memoria evenimentelor din 1886 de la Haymarket Square din Chicago, când un protest organizat de muncitori pentru reducerea programului de lucru la opt ore pe zi a degenerat într-o confruntare violentă cu ...

  6. 1 maj 2024 · Data de 1 mai este cunoscută și ca Ziua Internațională a Muncii, sărbătorită în multe țări, inclusiv în România și este una din zilele libere legale de peste an. La orginea sărbătorii stă o mișcare a sindicaliștilor din Chicago care au cerut reducerea normei orare zilnice de muncă la 8 ore.

  7. 24 kwi 2023 · În semn de solidaritate cu acești lideri sindicaliști condamnați, mișcarea sindicală internațională a declarat 1 Mai ca Ziua Internațională a Muncii. De atunci, 1 Mai a devenit o sărbătoare internațională a lucrătorilor, marcând lupta pentru drepturile și condițiile de muncă mai bune.

  1. Ludzie szukają również