Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Noțiuni termodinamice de bază. În clasele anterioare ați studiat o serie de fenomene termice suferite de corpuri la schimbarea temperaturii acestora : difuzia, încălzirea/răcirea, dilatarea/contractarea, topirea/solidificarea, vaporizarea/condensarea etc.

  2. Δt 1 = t e – t 1 = variația (creșterea) temperaturii apei (temperatura finală minus cea inițială). Δt 2 = t e – t 2 = variația (scăderea) temperaturii cilindrului (scădem temperatura inițială din cea finală, astfel încât variația temperaturii să fie tot timpul pozitivă).

  3. Temperatura este o mărime fizică de stare măsurată cu termometru, care implică un corp termometric, o mărime termometrică și o scară de temperatură. 🔦 Observație. Când se măsoară temperatura unui corp, termometrul este pus în contact termic cu corpul (excepție face cel cu infraroșii, care măsoară de la distanță temperatura).

  4. Procese (transformări) termodinamice. Interacțiunea sistemelor termodinamice cu mediul exterior. Echilibrul termic. Temperatura. Ecuația termică de stare a gazului ideal. Def: Fenomenele termice = fenomenele fizice legate de mișcarea completă dezordornată care se manifestă la nivel molecular.

  5. Scări de temperatură. Pentru a defini o scară de măsurat temperatura avem nevoie de cel puțin două puncte de referință, două stări de echilibru termic. Celsius a ales cele două stări în raport cu transformările de stare de agregare ale apei la presiune atmosferică normală (1 atm).

  6. Noţiuni fundamentale: sistem, stare, proces, echilibru. Teorie - Noţiuni fundamentale: sistem, stare, proces, echilibru. Test de evaluare pentru noţiuni de termodinamică. Echilibrul termic.

  7. Temperatura unui sistem este o proprietate care determină dacă un sistem se află în echilibru termic cu alte sisteme, sau Temperatura empirică reprezintă un parametru care permite compararea stărilor aflate la echilibru termic. 2.2.2. Enunţuri echivalente ale principiului zero al termodinamicii

  1. Ludzie szukają również