Search results
In de Stedenatlas Jacob van Deventer fungeren de originele stadsplatte gronden tevens als uitgangspunt voor een analyse en vergelijking van de morfologie en ruimtelijke ont wikkeling van die grote groep steden.
De stadsplannen van Jacob van Deventer Een schitterende bron voor de stadsen dorpsgeschiedenis | 3 | onderzoek - 04 2012 De zestiende-eeuwse stadsplannen van Jacob van Deventer zijn een mijlpaal in de geschiedenis van de cartografie in de Nederlanden.
In de downloadnaam staat de specifieke naam van de app. Daarnaast is deze info ook als PDF te downloaden, deze is te printen of digitaal in een smartphone mee te nemen. Deze bestanden worden ontwikkeld door het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.
Tot 23 februari 2018 is in het museum van de kathedraal in Santiago een expositie te zien met werken van Maestro Mateo (1150 – 1200-1217), de beeldhouwer en architect die vooral bekend is van de Pórtico de la Gloria in diezelfde kathedraal. Deze poort is zonder meer het meesterwerk van Maestro Mateo, maar hij realiseerde nog veel meer.
Jacob van Lennep, Dagboek 1823. Diplomatische editie door Marita Mathijsen, met medewerking van Karin Hoogeland. Inleiding In de zomer van 1823 maakten Jacob van Lennep en Dirk van Hogendorp een voetreis door Nederland. Allebei hielden ze nauwkeurig aantekeningen bij. Van Lennep stuurde zijn verslag in brieven aan zijn zus Antje.
Ziehier een voorstel : bij de specificiteit van de Belgische ervaring in de Eerste Wereldoorlog. Bij ‘België ’14-’18’ – een zowel concreet als vérreikend denkkader voor de veelheid aan weldra op ons afkomende gegevens, beelden en objecten. ‘België ’14-’18’ biedt een verhaal in het midden.
Jacob Van Artevelde in de Gentse geschiedenis (en bij uitbreiding de Vlaamse, Belgische en intemationale geschiedenis) niet zomaar onder tafel kunnen schuiven door op zijn abjecte drijfveren te wijzen.